Mexicansk mad

Mexico er et land fyldt med farver, smag og en rig kultur. Når man besøger dette fantastiske land, kan man ikke undgå at blive fascineret af den lokale madkultur. Mexicansk mad er kendt for sin krydrede smag og brug af friske råvarer. I dag vil vi dele vores erfaringer fra vores rejser til Mexico og give dig et indblik i den mexicanske madkultur. Vi vil fortælle dig, hvad en “tortilla” er, hvad “tacos de canasta” er, hvor “tacos al pastor” kommer fra samt hvad “quesadillas” i virkeligheden er. Alle disse elementer har en stor indflydelse på den foodtruck oplevelse, som vi leverer til flere tusinder af kunder i Danmark hvert år.

Tortilla

En tortilla er en vigtig del af den mexicanske madkultur. Det er et tyndt fladbrød lavet af majs eller hvede. Tortillaen bruges som en base til mange mexicanske retter såsom tacos, enchiladas og quesadillas. Den kan være blød eller sprød alt efter præferencer og retten, den serveres med. Tortillaen er en alsidig og velsmagende del af mexicansk mad, og du vil finde den i alle mexicanske restauranter rundt omkring i verden.

Tacos de canasta

Tacos de canasta er en populær mexicansk ret. Disse tacos er kendt som “tacos fra en kurv” på dansk. De er traditionelt fyldt med forskellige ingredienser såsom bønner, kartofler, kød og ost. Tacos de canasta er en favorit blandt mexicanske gadekøkkener og foodtrucks. De er perfekte som et hurtig snack eller et let måltid, når man er på farten. Du kan nemt genkende en bod, der serverer tacos de canasta, ved de karakteristiske kurve, som de opbevares i. Kurven er normalt sat fast på en cykel og er fyldt med sammenfoldede tacos, som er varmet op hjemmefra og bliver holdt varme i den isolerede kurv på cyklen. Ved bestilling bliver de lune tacos fisket op af kurven og serveret med din foretrukne salsa.

Tacos al pastor

Tacos al pastor er en anden lækker mexicansk ret, der er værd at prøve. Denne ret har sin oprindelse i det libanesiske køkken og blev bragt til Mexico af libanesiske indvandrere i begyndelsen af det 20. århundrede. Tacos al pastor består af marineret svinekød, der er grillet på en vertikal rotisserie. Kødet serveres i en blød tortilla og toppes ofte med løg, koriander og ananas. Denne kombination af smag er simpelthen uimodståelig. Du kan finde tacos al pastor på mange mexicanske gadekøkkener og restauranter. Hvis du ser en al pastor foodtruck, bod eller restaurant, så vil tilberedningen af kødet uden tvivl minde dig om den rulle, som du er vant til at se på kebabsteder i Danmark. I Mexico består denne rulle af svinekød, en ananas på toppen og krydderier, som gør rullen næsten orange.

Quesadillas

Sidst, men ikke mindst, vil vi fortælle dig om quesadillas. Quesadillas er en populær mexicansk ret, der består af en tortilla fyldt med ost og andre ingredienser efter eget valg. Denne ret kan være en simpel snack eller en fuldgyldig måltid, afhængigt af fyldet. Quesadillas serveres ofte med salsa og guacamole. De kan også være fyldt med kød, grøntsager eller bønner. Quesadillas er en alsidig og lækker ret, der er elsket af både mexicanere og folk over hele verden. Du kan både få quesadillas, som er varmet på en stegeplade eller friturestegt.

Mexicansk mad er en sand lækkerbisken, der er værd at udforske. Fra tortillaer til tacos de canasta, tacos al pastor og quesadillas, er der noget for enhver smag. Hvis du vil have besøg af det fantastiske mexicanske køkken, så reserver en mexicansk food truck til din næste begivenhed.

Heading

Mexicansk mad